top of page

wetblasting

Wetblasting is een speciale techniek waarbij het oppervlak van een onderdeel of een gedeelte van uw auto behandeld wordt.
Uiteindelijk ziet het er weer als nieuw uit. Het geeft een gladde en frisse uitstraling zonder materiaal verlies.  Door de ceramische korrels die toegevoegd zijn aan het warme water is het veel arbeidsintensiever dan andere straal technieken, maar dit is ook de reden dat wetblasten het mooiste en langdurige high end resultaat geeft. Daarom onderscheid Wetblasting zich in vele opzichten van andere straal technieken. Aluminium gaat niet meer oxideren en houdt geen vuil meer vast. Daarnaast haalt wetblasten geen materiaal weg en maakt geen beschadigingen, daardoor ook uiterst geschikt voor delen waar een pakking tegenaan komt. Aluminium ziet er na deze behandeling uit  alsof het nieuw van de fabrikant geleverd is. Wetblasten is breed inzetbaar dus ook buiten de automotive wereld zoals nautische en bijvoorbeeld aluminium delen die in de keuken van restaurants gebruikt worden.

wetblast

Het is soms lastig om te weten welke wetblasttechniek nu het beste past bij wat u nodig heeft. Daarom hebben we een klein overzicht gemaakt van de verschillende    technieken die wij aanbieden. Mocht u meer willen weten of juist advies op maat willen krijgen, neem dan gerust contact op. 

WhatsApp Image 2020-12-23 at 13.48.58.jp

droogijs
stralen

Wanneer je gaat droogijsstralen is demontage van de te reinigen onderdelen niet nodig en zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken kunnen effectief gereinigd worden. Ideaal voor interieurreiniging

WhatsApp Image 2020-12-29 at 19.05.05.jp

Soda stralen

Sodastralen is het stralen met natrium bicarbonaat. Door middel van perslucht worden de soda korrels tegen de oppervlakte gestraald. Deze techniek heeft als voordeel dat het uitermate geschikt is om bijvoorbeeld een sterk vervuild chroom spaakwiel te stralen zonder dat het chroom wordt aangetast. Een ander voorbeeld: een motorblok van een motorfiets kan eveneens gestraald worden zonder dat dit blok uitgebouwd hoeft te worden. Na het stralen kan het overtollige straalmiddel zonder problemen met water worden weggespoeld.

WhatsApp Image 2020-12-23 at 13.48.59 (2

glasparel

Glasparelstralen of micropeenen is een bewerkingstechniek, waarbij met glazen kogels (glasparels) het oppervlak van een relatief zacht materiaal wordt bekogeld. Hierdoor worden de mechanische eigenschappen verbeterd. Deze techniek wordt meestal gebruikt om een fijne structuur te verkrijgen voor het spuiten van lak. Tevens is dit de eerste fase van het wetblasten.

WhatsApp Image 2020-12-29 at 19.07.58.jp
bottom of page